Tömegesen pusztulnak a halak a Dráván

Több száz kiló hal, csukák és keszegek pusztultak el a Drávában, Barcs közelében.

Először mérgezésre gyanakodtak a szakemberek, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy a kánikula utáni hirtelen lehűlés tehet a tömeges halpusztulásról. Ilyenkor ugyanis hirtelen lecsökken a víz oxigéntartalma – hangzott el az M1 Híradójában.

Szomorú látvány fogadta a barcsi Ó-Dráva holtághoz kijáró horgászokat az elmúlt napokban, több száz méteren haltetemek lebegnek a vízen. A 10 kilométeres holtágban csukák és keszegek pusztultak el, becslések szerint több száz kiló halról van szó.

A szakemberek a mérgezés lehetőségét is vizsgálták, de úgy tűnik, inkább a kánikula utáni hirtelen lehűlésnek lehet köze a tömeges halpusztuláshoz.

 

Nem ez az első tömeges halpusztulás idén nyáron, június közepén alig két nap alatt több mint 100 mázsa hal pusztult el a szajoli horgásztavakban. A haltetemek többsége busa volt, de rengeteg süllő és csuka is áldozatul esett az elhullásnak. Akkor is arra gyanakodtak, hogy a kánikula miatt felmelegedett vízben lecsökkent az oxigéntartalom, és a halak megfulladtak – közölte az M1.

A címlapfotó illusztráció.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.