Átlépte az 500.000 főt a regisztrált horgászok száma Magyarországon

A MOHOSZ elektronikus kártyaigénylő-rendszerében egy fiatal egyetemista töltötte fel adatait 500 ezredikként, mindezért cserébe értékes jutalomban részesült.

A napokban átlépte az 500 ezer főt a regisztrált horgászok száma Magyarországon – derül ki a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közleményéből. Ebben emlékeztetnek: ez év január 1-től a szövetég már jogszabályi felhatalmazás alapján irányítja és felügyeli a kötelező személyi regisztrációt, a Magyar Horgászkártya és az állami horgászjegyek kiadását, valamint az ezekhez szükséges informatikai rendszer, a HORINFO működtetését. Utóbbi platformon keresztül – július 1-től kezdődően – adják ki a horgászatot kipróbálni szándékozóknak a turista állami horgászjegyeket is, a digitális átállás pedig ezt követően is folytatódik: 2020-ban a tervek szerint a horgászjegyek és a területi jegyek megvásárlása mellett elektronikus úton lehet majd befizetni a tagdíjakat is.

A MOHOSZ közleményében olvasható továbbá,

az 500 ezredik regisztráció egy kezdő horgászé, a 22 éves Besenyei Bálinté volt. A fiatal egyetemista igencsak szerencsének mondhatja magát, hiszen e „tettéért” a szövetség egy éves országos területi jeggyel jutalmazta, emellett pedig egy többszörös világbajnok versenyző segítséggel összeválogathatja magának élete első horgászfelszerelését, méghozzá 150 ezer forint értékben.
Ahogy írják, a legfrissebb adatok szerint pillanatnyilag 514 ezer regisztrált horgászt tartanak számon, közülük pedig 453 ezren váltották ki eddig az állami horgászjegyüket. Az új rendszerben, szűk fél hónap alatt mintegy ezren vásároltak turista állami horgászjegyet, s több ezren voltak azok, akik ebben az időszakban szerezték meg horgászvizsgájukat. „Az online regisztráció és igénylés, illetve a jegyvásárlás elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről.

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem rendelkező horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy-értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló mintegy 1200 horgászszervezeti regisztrációs ponton” – hangsúlyozza a szövetség.

A regisztrációval kapcsolatban az érdeklődők a +36 59 32 44 32 telefonszámú ügyfélszolgálaton kaphatnak felvilágosítást munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig. Aki pedig inkább email-t írna, az az ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu címre küldheti el kérdéseit.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.