IX. Feeder Országos Bajnokság döntő – Arató Soma a bajnok

A IX. Feeder Országos Bajnokság Balmazújváros mellett, a Látóképi-víztározón 40 döntőbe jutott versenyző részvételével vette kezdetét.

Az utolsó, mindent eldöntő fordulóban az esélyes versenyzők saját kezükbe tartották sorsukat. Arató Soma az A szektroban azt az A 4-es helyet húzta, ahol az előző fordulókban Vidó Ferenc, Walter Tamás és Erdei Attila horgászott. Ebből a helyből előtte egy szektor hatos, egy hetes és egy hármas jött ki. Egy kagylópad miatt volt nehéz a placc. Sipos Gábor a B20-as hellyel elégedett lehetett ugyan, de megkapata szektorába a vele már korábbi fordulóban nagy csatát vívó Bakó Pétert és Erdei Attilát. Walter Tamás belehúzott a sűrűjébe, jobbról Sivák Mátyás, Kocsis László, balról Végh Tamás tűntek komoly ellenfeleknek. Az éremesélyes versenyzőkre így nagy feladat várt. Ezt a legjobban Arató Soma tudta megoldani, aki a rajthelyen 24 méteres távot hogászva, a ládáját a szektor jobb szélélhez minél közelebb eelhelyezve, már az első percekben magához ragadta a vezetést, amit a forduló végéig nem is engedett ki a kezéből.

18 kg-os fogásával, újabb szektrogyőzelmével tett pontot a mindössze 19 éves ifjú tehettség a bajnoki cím sorsára

Sipos Gábor, aki a középdöntőből 11 ponttal érkezett, szintén nyerte a szektorát, és 1-2-1-1 szektor győzelmeivel szépen feljött a második helyre. Kocsis László a hozott 7 pontjához 3-3-1-3 pontokat írhatott fel, és lett bronzérmes a bajnokságon. A verseny rendkívüli izgalmait mi sem bizonyítja jobban, hogy Walter Tamás, aki 7 fordulón át tudta vezetni a versenyt, végül lecsúszott a dobogóról. A versenyt egy tomboló vihar után megtartott eredményhirdetés zárta, ahol a kellemtelen időjárás ellenére sokan várták meg a rendezvény végét, és gratuláltak a győzteseknek.

Azt gondolom, hogy minden idők legkiélezettebb és legizgalmasabb feeder döntője van mögöttünk, ahol a legkisebb hibáért is súlyos árat kellett fizetni.

A döntővel lezárult a feeder ranglista is, ahol a következő 10 versenyző szerezte meg a jövő évi válogatott kerettagságot:

1. Sipos Gábor 2. Sivák Mátyás 3. Arató Soma Gergely 4. Bakó Péter 5. Walter Tamás 6. Bodzsár Norbert Márk 7. Szabó Tamás 8. Erdei Attila 9. Kocsis László 10. Végh Tamás

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.